Fezten

onsdag 26 januari 2011

RFSU och UR sysslar med barnporr?

RFSU:s och Utbildningsradion har gjort en sexualupplysningsfilm. I den finns bland annat en realistiskt tecknad sex-scen. Det verkar som om någon har anmält den för att den skulle utgöra "förledande av ungdom" - ytterligare en moralistisk lag som hör hemma på medeltiden. Man kan tycka vad man vill om hur löjligt det hela är att anmäla enligt den definitionen, men det verkar som om flera har reagerat just så. 

Själv undrar jag mest - om det nu är förbjudet att inneha tecknade bilder på minderåriga i sexuella sammanhang, då borde det definitivt vara olagligt att skapa och sprida tecknade bilder på minderåriga i sexuella sammanhang också, speciellt när syftet är att visa andra minderåriga hur man gör.

Nu tycker jag i och för sig att båda dessa situationer är obehagliga, och det ligger en samhällsfara i lagstiftning som är moralistisk. Men om det är olagligt, då ska det väl för bövelen vara olagligt också, inte bara när det passar. Om nu lagen inte kan vara baserad på vare sig sunt förnuft eller allmänhetens rättsuppfattning, så kan man väl åtminstone få önska att den i alla fall är någorlunda konsekvent?

1 kommentar:

  1. RFSUs film är första gradens barnporr. Om filmen inte fälls som barnporr så uppstår ju ett prejudikat där ingen barnporr kan fällas.

    SvaraRadera